Waar ben ik mee bezig ?

18-04-2018

So much to do, so little time...

Tijd te kort hebben

Een universeel probleem

Een mens heeft het altijd zo druk.  Het leven is te kort, er zitten maar 24 uurtjes in een dag en een week is niets meer.  Alle dagen gaan werken, de beestenboel onderhouden en je huis schoonhouden neemt alle tijd in beslag.  En dan nog tijd vinden voor je hobby's...

Gelukkig staan er op je hobby's geen deadlines die je moet halen, de laptop klapt gewoon dicht en wacht braafjes tot wanneer je terug tijd hebt, het schatje.  Een oneindig geduld heeft zo'n ding.  Gelukkig maar...

Wat ben ik aan het doen momenteel?  Buiten nageltjes zetten natuurlijk...  Ik ben nog steeds bezig met mijn kijk- en doeboek voor de kleinkindjes.  Dat projectje neemt momenteel nog erg veel tijd in beslag.  Maar ik vind het wel leuk om te doen.  Het is moeilijk om creatieve plaatjes te bedenken om in het boek te plaatsen, gelukkig is er internet en google.  Die helpen me goed.  Godzijdank!  Het boek is bedoeld voor peuters en kleuters dus het mag niet al te moeilijk zijn.  Creatief zijn is de boodschap hier.

Maar het lukt wel, rustig aan, ik heb tijd.  Ik wil een lekker dik speelboek maken en daar moeten dus heel wat paginaatjes in passen.  Het is voor privégebruik dus ik moet niet bang zijn om copyrechten te schenden, ik zeg het maar liever even...  Afbeeldingen van Barbapapa enzo.  Met Barbapapa ben ik vroeger groot geworden, vond ik een super tekenfilmpje.

Ondertussen gaat het deze week prachtig weer worden, zomerse temperaturen, dus zullen we ook wat in de tuin moeten werken vrees ik, niet echt mijn favoriete bezigheid, ik heb dus écht geen groene vingers en weet nog steeds niet goed waar ik mee bezig ben.  Beetje natte vingerwerk...  Maar dat gaat ook.  Een mens kan niet goed zijn in alles.

Midden in onze tuin, pal voor de nagelstudio ligt een bloemenperk, een groot, oerlelijk ding.  Steekt echt mijn ogen uit.  Elk jaar hebben we kale plekken in onze gazon maar in dat bloemenperk groeit het gras welig.  Probeer daar maar eens met een grasmachine over te gaan, lukt dus niet...  Dus ben ik aan het uitdokteren hoe ik dat plekje mooier krijg met zo weinig mogelijk onderhoudswerk als het klaar is.  Met dit probleem kan mijn goede vriend Google niet zo goed helpen blijkbaar.  Gisterenavond lag ik in bed en kreeg het idee om klimop te planten in dat perk.  Momenteel staan er twee hortensia's in en een kleine magnoliaboom.  Ik betwijfel echter of daar nog veel leven in zit, in dat magnoliaboompje.  Onze konijntjes hebben er misschien teveel aan geknaagd...

Die konijntjes huppelen inmiddels rond in konijnenhemel dus hebben de planten meer kans om te blijven leven misschien.  Klimop is niet alleen een goede klimmer maar kan ook gebruikt worden als bodembedekker, en volgens mij krijgt gras geen kans meer dan, te weinig licht.  Er zijn verschillende, mooie klimopsoorten verkrijgbaar dus... Ik zal het er eens over hebben met mijn lieve echtgenoot, hopelijk vind hij het een goed idee.  Dan hebben we toch mooie kleuren in dat perk, ook in de winter, en geen grassprieten die overal tussen uit komen piepen.

Niet enkel  klimop is geschikt hiervoor, blijkbaar zijn er nog andere plantjes goed voor bodembedekking.  Ik heb juist even zitten rondkijken online maar de meeste planten wil ik toch liever in het echt zien.  Alleen al voor de kleuren.

Nog veel werk voor de boeg dus. (zucht)  En kosten.  Planten kosten namelijk geld.  En van die bodembedekkers heb je vaak veel stuks per vierkante meter nodig.  Eéntje voldoet echt niet.  Weten we weer waarvoor we werken.  Ik heb ook wel mooie stukjes in de tuin hoor.  Een prachtige notenboom, die fungeert als supermarkt voor de eekhoorntjes uit de ganse buurt, een krulwilg en nog een paar kleintjes.  Drie dennenbomen waar mijn man niet zo gek op is, die verliezen namelijk heel het jaar door naalden, bij elk stevig windje kan hij de rijf bovenhalen.

Vorig jaar hebben we nectarine- en perzikbomen bijgeplant.   Die doen het nog steeds goed.  Veel te klein naar mijn zin nog, maar dat heeft tijd nodig.  Prachtige roze bloesems geven ze.  Een kleine pruimenboom hebben we ook staan, met witte bloesems en lekkere pruimen.  Niet elk jaar, spijtig genoeg, hangt altijd af van het weer en vorige lente hebben we nog laat een serieuze winterprik gehad, géén noten en géén pruimen dat jaar.

Mijn foto's zijn verschrikkelijk merk ik, slechte kwaliteit.  Ik moet echt eens investeren in een nieuwe gsm, deze keer met een betere camera.  Maar Flupke onze Ara Maracaña, pakt wel goed op foto, gelukkig maar...


WWW Allesbehalve