Verhaaltjes schrijven

20-09-2018

Ja hoor, ik ben nog steeds bezig met mijn cursus van de NHA, korte verhalen schrijven.  Lees er meer over in mijn vorige blogposts hier en hier.

Het schrijven bevalt me.  Zoals ik al eerder schreef ben ik verbaal niet altijd even sterk maar teksten kan je blijven herschrijven tot ze goed zitten.  Voordeeltje.  Elke week stuur ik een verhaal op.  Niet meer dan 1500 woorden.  Dat is echt niet veel.  Ongeveer twee bladzijden en half getypt, vier bladzijden met de hand geschreven.

Probeer maar eens om een heel verhaal in 1500 woorden te gieten.  Het begin moet pakkend zijn, het hoofdpersonage moet duidelijk omschreven worden, er moet iets gebeuren, er moet een reactie volgen.  En het moet een pakkend einde hebben.  Moeilijk!  
Aan het eind van elke week stuur ik mijn verhaal op naar de 'docente'.  'Docente' staat tussen aanhalingstekens want bij dat deeltje stel ik me nog wat vragen.  Al wat mijn 'docente' tot nu toe heeft gepresteerd is om punten te geven op mijn werk.  Wél punten, geen feedback.

Een beetje feedback zou toch handig zijn, zeker voor een beginnende student zoals ik.  Ik hoop nog steeds op meer respons naargelang de cursus vordert, we zullen wel zien.  Ik houd jullie op de hoogte.

Ik sta al een paar verhaaltjes voor, zoals ik zei het schrijven gaat vlot, dus heb ik besloten om me eens aan een langer verhaal te wagen.  Dat gaat al iets minder vlotjes maar da's niet erg.  Het leuke is wel dat ik eens wat meer kan uitbreiden, langere beschrijvingen kan geven.  Het nalezen en herschrijven duurt dan ook wat langer.  Maar ik heb tijd, en de aanhouder wint.  Ondertussen heb ik fun en dat is wat telt.


WWW Allesbehalve