Popup store Jeanne

16-04-2018

Second chances

Ik ben gek op retro spulletjes

Jij ook?

Af en toe vind ik het eens leuk om langs de kringwinkel te gaan.  Die tripjes zijn niet altijd een groot succes, soms vind je iets tofs en andere keren kom je met niets terug thuis.  Maar het goede aan kringwinkels is dat de inventaris constant varieert.  Elke week komen er wel nieuwe spullen binnen dus blijven gaan is de boodschap.

Mijn jongste dochter heeft net een appartementje gekocht en is rustig aan het rondkijken naar meubeltjes.  En zo heeft ze een zalig winkeltje in Westmalle ontdekt.  Popup store Jeanne in Westmalle.

Popup Store Jeanne is een klein winkeltje tot de nok toe gevuld met heerlijke retrospulletjes.  Mijn dochter heeft er leuke bijzettafeltjes gekocht en een mooie spiegel met gouden frame.  Prachtig voor haar nieuwe appartementje.  Zelf vind ik het ook leuk om eens te gaan shoppen dus dit weekend ben ik met mijn volgzame echtgenoot op stap geweest.  We hebben wel even moeten zoeken want Popup Store Jeanne heeft nog geen website, enkel een facebookpagina , moeilijk te vinden dus.  Mijn dochter had wel gezegd dat het winkeltje schuin over de kringwinkel in Westmalle te vinden is dus dat maakte onze zoektocht iets makkelijker.  Eens aangekomen bleek dat de kringwinkel Westmalle vroeger in datzelfde pand zat, nuttige info voor de zoekers.

Op de foto staan de twee bijzettafeltjes in kwestie.  Prachtig niet?  Per stuk 12 euro, de spiegel was 15 euro denk ik.  Er stonden veel leuke hebbedingetjes in het winkeltje.  Een paar rekjes met kleding, maar da's niet echt mijn ding, tweedehands kleding, ik draag toch altijd dezelfde outfit, grote meubels, kleine meubeltjes en veel, véél, snuisterijtjes.

Popup Store Jeanne is eigenlijk een familiebedrijfje.  Ik heb even met de dochter gepraat en blijkbaar gaan de ouders op zoek naar leuke dingen voor in de winkel en dochterlief let op de kassa.  De grote meubels vliegen de deur uit dus daar moesten er zeker nog meer van komen, vertelde ze me.  De naam Jeanne is een ode aan de grootmoeder.  Tot zover mijn achtergrondinfo. 

Na lang rondkijken zijn we buiten gegaan met een leuke vintage koffer om op de kleerkast te leggen, een oude telefoon met draaischijf, een weegshaal en een vaasje.

Productnaam

Ik ben gek op oude telefoons, zo nostalgisch.  Toen ik nog klein was hadden we geen telefoon thuis, moeilijk om je voor te stellen, ik weet het...  We hadden een telefoonhokje op de hoek van de straat, in die tijd vond je die nog overal, en vaak ging ik doen alsof ik aan het telefoneren was in dat hokje.  Leuke herinneringen.

Het was een mooie dag dus zijn we nog naar twee kringwinkels geweest omdat het zo gezellig was, we hebben veel te weinig tijd in het weekend om samen dingen te doen tegenwoordig, even profiteren dus.  Ik heb nog een paar stukjes babyspeelgoed meegebracht, niet voor de kleinkinderen maar voor Flupke onze dwergara.

Al bij al was het een toffe, zonnige dag.  Dat wil ik wel meer doen.  Volgende week ga ik met mijn oudste dochter naar Maisons du Monde.  Nice!

Shop till you drop!


WWW Allesbehalve