Mijn nieuwe projectje

02-04-2018

Kadootje voor de kapoentjes

Ik ga een boek schrijven

Niet écht een leesboek maar meer een kijk- en doeboek voor de kleinkindjes.

Dit ideetje heb ik gekregen toen ik vrijdag frietjes ging eten bij mijn zoon thuis.  Lukas was in een boek aan het lezen, een kijk- en doeboek meer bepaald.  Hij vond het erg leuk om te doen, en ik vond het ook fijn om méé te spelen. 

Een paar maanden heb ik ook al eens een boekje gemaakt voor de kindjes, meer een voorleesboekje met foto's erbij toen, vond ik erg prettig om te maken en om af te geven.  De kindjes waren er ook blij mee natuurlijk.  Da's meegenomen.

Deze keer wordt het een kijk- en doeboek dan.  Weeral enorm veel werk, maar ik ga er deze keer wel iets langer over kunnen doen.  Mijn vorige boekje heb ik op één enkele avond gemaakt, was een last minute opwelling, ditmaal ben ik ruim op tijd met mijn ideetje. 

Ik ga terug het programma van Kruidvat gebruiken.  Dat gaat altijd goed, je kan er ook leuke covers op je boekje mee plaatsen.  Na een beetje zoeken heb ik ondertussen de juiste afmeting gevonden die ik nodig heb per pagina, de foto's zet ik dan allemaal als achtergrond.  Zo heb je een volledige pagina om te benutten.

Al mijn foto's maak ik met www.canva.com, beste programma ooit om foto's mee te bewerken, moet je zeker eens proberen.  Met dat programma heb ik bijna al mijn foto's op mijn webshopje vroeger mee bewerkt.  En het beste aan www.canva.com  is dat het gratis is.

Tegenwoord zijn de kindjes gek op Cars van Disney, dus daar kan ik al een beetje mee voort.  Voor de rest zal ik goed moeten zoeken.  Maar zoals ik al zei, ik heb tijd.

Vervelen... wat is dat? Heb ik geen tijd voor!WWW Allesbehalve