Hello Fresh... Te doen of niet?

20-04-2018

Zelf kan ik niet goed koken...

Ik zeg het maar alvast.  Ik ben nooit een goede kokkin geweest en zal het waarschijnlijk ook nooit meer worden.  Koken is niet aan mij besteed.  Mijn moeder kan goed koken, mijn zuster, twee van mijn drie broers én mijn drie kinderen kunnen goed koken.  Ik niet.

En dan?  Een mens kan niet in alles even goed zijn.  Ik ben nog van een generatie die kookles kreeg in school, samen met huishoudkunde.  

Wat leerden we zoal in die oh zo belangrijke huishoudkunde les?  Ontelbare nuttige tips over het tevreden houden van manlief en goede zorg dragen voor je kinderen.  Bijvoorbeeld : 'Op welke manier strijk je het beste een zijden sjaaltje?' en meer van die onzin.  Let wel, dit was nog vóór er sprake was van stoomstrijkijzers, we moesten vóór het strijken dat sjaaltje eerst nog besprenkelen met een plastieken busje met gaatjes in van boven, gevuld met water.  Gedistilleerd water dan nog.  Allemaal dingen waar ik nu niks meer mee ben...  Tegenwoordig is het onderwijs van een iets ander niveau.  Een moeder aan de haard is een zeldzaamheid geworden.

Anyhow... In de beginjaren van mijn huwelijk heb ik écht wel moeite gedaan om beter te leren koken, zelfs een paar kookboeken aangeschaft, maar in die tijd waren de kookboeken nog andere koek dan die van nu.  Ellenlange lijsten met ingrediënten die nergens te vinden waren, erg ontmoedigend allemaal.  Maar ik deed mijn best, en mijn eten was dan misschien niet altijd even lekker, maar wel eetbaar.

Gelukkig is dan een paar jaar geleden Hello Fresh op de markt gekomen.  Gedaan met naar de supermarkt(en) te lopen om alles bijeen te sprokkelen, gedaan met moeilijke recepten volgen en gedaan met elke week dezelfde gerechten op tafel te zetten.  Godzijdank!

Mijn zoon en zijn gezinnetje wonen sinds enkele jaren terug achter mijn hoek, letterlijk slechts vijf huizen verder, en wij doen gezamenlijk met onze twee huishoudens Hello Fresh.  Wij betalen, zij koken.  Perfect world.  Mijn schoondochter heeft leren koken door Hello Fresh zegt ze altijd.  En het is dan ook een superconcept!

Elke week wordt er een grote doos geleverd met drie papieren zakken erin, zakken bomvol ingrediënten.  En àlles zit erin, zelfs kruiden.  Enkel peper en zout, olijfolie en azijn moet je zelf voorzien.  Een handig mapje met de bijbehorende receptjes die zelfs een aapje kan volgen (ja, óók ik), én foto's erbij van elke stap.  Easypeasy.

Ben je de receptjes op één of andere manier kwijtgeraakt kan je ze steeds terugvinden op de website van Hello Fresh.

Wij hebben de Original Box, maar er zijn nog andere opties mogelijk.  Een box bestellen begint vanaf drie dagen, maar je kan ook voor de hele week bestellen als je wilt.  Hello Fresh vult alvast je box met standaardgerechten die zij zelf uitkiezen, maar je kan online je recepten zelf aanpassen.  Er zitten vaak rijstgerechten bij hun standaardkeuzes en dat steekt me op den duur wel wat tegen, dus we passen vaak zelf onze gerechten aan.  Hello Fresh is niet geschikt voor grote eters, of voor mensen die véél vlees eten.  De porties groenten zijn erg ruim maar vlees en vis is vaak passemaatje.

Waarom zijn wij fan van Hello Fresh?  Omdat het makkelijk is, je hoeft niet apart naar de winkel te rijden, alles is in huis, de recepten zijn poepmakkelijk te volgen en de prijs valt best mee.  Voor vier personen betalen we 63 euro per week, wij bestellen ingrediënten voor drie dagen, we bestellen voor vier mensen, maar we eten er met vijf van.  Ja, we zijn kleine eters.  Komt voor ons uit op 4.20 euro, per man, per dag. Dat is zeker niet slecht.  Géén stress, géén benzine, géén tijdverlies.   

Het snijafval gaat in de papieren zak en daarna in de groencontainer, en de kartonnen doos is perfect om oud papier in te doen.  Kan niet beter!

Coverfoto komt van unsplash


WWW Allesbehalve