De pést van 2dehands.be

27-03-2018

2dehands.be is leuk maar...

Een mens moet toch goed uit zijn doppen kijken tegenwoordig.

Zoals ik gisteren reeds schreef heb ik mijn enorme stock juwelen van de ter ziele gegane webshop, het ooit zo glorieuze Juwelendoosje, op www.2dehands.be geplaatst.  Mét de nodige foto's en een beetje uitleg erbij, welke merken, wat zit er allemaal bij enzovoort.  Duidelijk genoeg dunkt me voor de geïnteresseerde medemens die een centje wil gaan bijverdienen met rommelmarktjes of homeparty's.

Tot mijn grote verbazing had ik na slechts twee uurtjes na plaatsing van mijn verkoopsadvertentie een bod.  Voor het volledige gevraagde bedrag zelfs!  Te goed om waar te zijn misschien?  Inderdaad.

Hieronder heb ik de mail gezet die ik van een vriendelijke mens heb ontvangen met de naam Herman Bert, email adres hermanbert002@gmail.com :

Hallo, Hoe gaat het met je vandaag, ik ben blij om te lezen van je, ik ben echt geïnteresseerd en ben serieus met mijn aanbod, ik zal blij zijn als je het aan mij kunt verkopen. Ik koop het eigenlijk als een geschenk voor iemand. Heb je een Paypal account? ik wil liever met PayPal betalen en een koeriersbedrijf regelen om het van je te komen ophalen nadat je het geld hebt ontvangen.Ik hoop snel iets van je te kunnen lezen.bij voorbaat bedankt.

Haha, as if!  Dat gelooft toch geen kat meer!  Weeral één van onze bruiner getinte vrienden die waarschijnlijk ergens gesitueerd is in het vredige Afrika die een standaardbriefje stuurt, vertaald met google-translate en denkt dat we hier allemaal gisteren geboren zijn in ons Belgenlandje.

Drie dagen geleden lid geworden van 2dehands.be maar het valt niet op hoor, echt niet...

Ik ben dus nog niet direct af van mijn juwelen maar dat doet er niet toe, ze staan niet echt in de weg meer.

Het is spijtig

Tegenwoordig kan je niks meer op een tweedehandssite zetten of je krijgt wel zo een berichtje van een oplichter toegestuurd.  Verkoop je je auto, krijg je zo een bericht... Wil je liever zelf een auto aankopen, vind je een prachtige auto aan een superprijsje, krijg je bericht in slecht Nederlands of Engels dat de auto zich nu spijtig genoeg in Engeland bevindt ofzo en dat je eerst vervoersonkosten moet betalen of andere bullshit.

Een paar jaar geleden heeft een oplichter me zo 80 euro lichter gemaakt omdat ik een e-reader wou kopen.  Stommerik die ik ben...  Ik betaal niks meer aan particulieren die iets willen verkopen per bank nu.  Gaan afhalen of niks.

Spijtig genoeg zullen er nog wel genoeg mensen zijn die er nog intrappen...  

Bij dezen zijn jullie alvast gewaarschuwd voor Hermand Bert!  Waarschijnlijk zal dit alias niet lang blijven bestaan maar toch...

Een tijdje geleden hebben we een nieuwe papegaai aangeschaft, een prachtige Ara Maracana, een dwergpapegaaitje.  Eerst heb ik ook even rondgestruind op Marktplaats en 2dehands.be, daar stonden ook veel neppers op hoor.  Verschrikkelijke pest tegenwoordig..

Spijtig.  Je zou denken dat de eigenaars van zo'n verkoopsites dat beter in het oog zouden houden maar misschien is het wel onbegonnen werk omdat ze met zoveel zijn en constant nieuwe accounts aanmaken...


WWW Allesbehalve