Bye Bye Webshop

09-04-2018

Out with the old...

Met pijn in het hart...

maar een mens kan niet blijven stilstaan.

In een vorig artikel heb ik reeds verteld dat ik een paar jaar geleden met een webshop ben begonnen.  Deels uit de noodzaak aan een nieuwe uitdaging, en natuurlijk ook deels om nieuwe inkomsten te creëren.  Het was die tijd een beetje stiller in de nagelstudio en dan durf ik al eens te panikeren.  Ik denk nog altijd dat ik failliet ga als ik niet elke week tonnen geld binnenhaal.  (grapje hoor)

Ergo de webshop.

Juwelen en accessoires, leuke spulletjes aan betaalbare prijzen.   Spijtig genoeg draaide de webshop niet zoals ik het wou, er kroop ongelooflijk veel tijd en energie en geld in om hem alleen maar draaiende te houden.  Dus besloot ik de inkomsten van de webshop aan te vullen met het houden van homeparty's bij mensen thuis.  Dat lukte wel, maar was niet echt mijn ding.  Je moet ook constant nieuwe spullen bij aankopen om de mensen tevreden te houden en er zijn altijd wel zaken waar je maar niet vanaf raakt, hoe laag je ze ook prijst.  Met tot gevolg dat ik op den duur met een enorme stock zat, een stock die serieus in de weg stond.  Na het een tijdje te hebben aangezien heb ik dan toch besloten de webshop op te doeken, ik heb nog veel spullen verkocht aan klanten in de nagelstudio maar dat is een beperkt en steeds terugkerend publiek dus ... alles verkopen in zijn geheel aan een opkoper was de snelste manier om een einde aan dit verhaal te breien.

Na mijn vorige fiasco met een opkoper van de overgebleven stock van mijn webshop, heb ik alles op 2dehands.be geplaatst. Dat ging niet direct van een leien dakje zoals ik in een vorig artikel schreef, maar na elke regenbui komt zonneschijn zegt men, en voilà...

Een lieve dame heeft gereageerd op mijn advertentie, en na het doorsturen van enkele meer gedetailleerde foto's is ze langs geweest.

En ze heeft gelijk alles meegenomen.  Uiteindelijk heb ik nog 50 euro laten vallen op de minimumprijs die ik voor ogen had, maar kom.  Ik ben er vanaf, ik ben terug vrij.  Klaar voor volgende projectjes.  De mevrouw in kwestie deed homeparty's met gelijkaardige spullen dus beter kon ze het niet treffen.  Alles was vorig jaar pas ingekocht dus nog redelijk up-to-date.

Mode verandert tegenwoordig zo snel, in kleding zelfs nog sneller dan bij de accessoires lijkt me.  En na tien jaar komt alles terug...  Maar nét genoeg aangepast om hip te blijven.  We zouden maar eens minder moeten consumeren.  Maar het blijft een beetje spijtig.  Het was allemaal zulk mooi materiaal.  Natuurlijk heb ik nadat de opkoopster weg was nog een stapel ringen gevonden, die moet ik dus nog met de post opsturen.  Typisch...

Het goede nieuws is dat ik nu terug meer plaats heb in mijn huisje, met name in mijn kantoortje, twee vierkante meter is snel gevuld hoor.

Een opgeruimd kantoortje is een opgeruimd hoofd.

Dag wegshop, ik zal je toch een beetje missen...


WWW Allesbehalve